Categorieën
Blog

Tekenen op je smartphone

Draw SomethingIn december schreef ik een stukje over het succes van Wordfeud, een spelletje waarmee je kunt scrabbelen op je smartphone. Inmiddels laat men Wordfeud steeds vaker links liggen en wordt er heftig gekrabbeld in Draw Something.

Draw Something heeft veel weg van Pictionary. Het lijkt dan ook wel een hype dat het ene na het andere bordspel van vroeger in een nieuw digitaal jasje wordt gestoken. We hoeven dan ook waarschijnlijk niet lang meer te wachten voor je kunt ganzenborden, mens erger je nieten, ezeltjeprikken, stoelendansen en zaklopen op je smartphone.

Ikzelf ben de laatste twee weken erg verknocht geraakt aan Draw Something, vooral omdat ik van tekenen houd. Een leuke factor aan dit spel is ieder zijn eigen interpretatie van een woord. Dit zorgt dan ook voor grappige tekeningen en benaderingen. Je werkt vooral samen in dit spel en niet tegen elkaar zoals in Wordfeud. Bij het behalen van punten krijg je nieuwe kleuren zodat je je tekeningen nóg mooier kunt maken.

tupactentaclecookie

 

De makers van het spel hebben het grote succes wellicht niet aan zien komen aangezien er nog wel een aantal bugs in het spel zitten. De servers lijken soms de drukte niet helemaal aan te kunnen en een groot gemis is een refresh-knop. Als iemand getekend heeft duurt het soms een tijd voordat je dit ziet. Als je eenmaal in het spel zit is er ook geen mogelijkheid om terug te gaan naar het hoofdmenu. Verbeteringen alom, die zullen vast gauw komen.

Om af te sluiten: je hebt verschillende soorten tekenaars in Draw Something: artiesten, schrijvers,  minimalisten, perfectionisten… en daar is natuurlijk direct een passend filmpje over gemaakt:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.