Categorieën
Blog

Instagram groeit als kool

instagram logoInstagram is een fotoapplicatie voor smartphones. Met deze App kan je foto’s bewerken met filters en effecten die Instagram biedt. Foto’s krijgen hierdoor bijvoorbeeld een warme en ouderwetse/retro uitstraling. In enkele seconden heb je zo een foto met een ‘professionele’ look. Zelfs als je niet zo’n goede fotograaf bent kan je zo toch bijzondere foto’s maken. Zie hier een overzicht. Ook krijg je met de App in plaats van langwerpige foto’s, vierkante foto’s.

filters Instagram

In April 2012 heeft Facebook Instagram gekocht voor 715 miljoen dollar. Sindsdien is de groei van Instagram gigantisch toegenomen. Wereldwijd worden er elke seconde 58 foto’s geüpload! Instagram heeft al meer dan 50 miljoen gebruikers wereldwijd. Ook heeft Instagram al meer dagelijkse gebruikers dan Twitter. Nog een leuk weetje: volgens de CEO van Instagram werden er tijdens de recente storm in Amerika tien foto’s per seconde verstuurd met de hashtag #sandy.

Instagram Web Profiles

Instagram is sinds kort niet meer alleen beschikbaar via de App, zij hebben nu ook Instagram Web Profiles geïntroduceerd. Hiermee heb je een mooie pagina met een overzicht gekregen van jouw eigen instagramfoto’s. Anderen kunnen jouw foto’s hier bekijken, liken en reacties geven.  Instagram maakt het hiermee ook gemakkelijker om andere Instagramgebruikers te vinden. Met Instagram kan je alleen foto’s uploaden van mobiele apparaten. Via het web kan je dus alleen zoeken, reageren en delen.

Het online team van Barack Obama ziet ook in dat Instagram een kanaal is om op aanwezig te zijn.

Barack Obama

Heb je ook een account? Ga naar instagram.com/<jouw instagramnaam> om jouw eigen pagina te bekijken!

Twitter voelt trouwens de hete adem van Instagram in de nek. Sinds kort hebben zij ook ook fotofilters toegevoegd de mobiele apps van Twitter.

Één reactie op “Instagram groeit als kool”

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.