Categorieën
Blog

Eva in Editie NL!

Editie NLGisteren werd voor mij nogmaals bevestigd dat kennisdelen via het schrijven van een blog wel degelijk zin heeft. Tijdens het werk kreeg ik deze week namelijk plots een tweet van Editie NL met de vraag of ik hen mijn telefoonnummer wilde mailen voor een onderwerp. Dat liet ik mij uiteraard geen tweede keer vragen dus ik heb hen direct een mail gestuurd.

Een minuut later werd ik gebeld door iemand van de redactie van Editie NL met de vraag of hij mij een aantal vragen mocht stellen over een item dat zij wilden maken over LinkedIn. Ze hadden namelijk mijn blog gevonden waarin ik tips geef over het optimaliseren van je LinkedIn-profiel. Terwijl ik van binnen aan het juichen was heb ik zo goed mogelijk zijn vragen proberen te beantwoorden over de do’s & don’ts van LinkedIn. Na dit leuke telefoongesprek vroeg hij of Editie NL bij mij langs mocht komen om een item op te nemen waarin ik zijn collega kon helpen bij het inrichten van haar eigen LinkedIn-profiel. Want, hoe vreemd ook, ‘deze had zij nog niet in deze tijd’. 😉 Uiteraard heb ik direct ingestemd, natuurlijk mogen zij langskomen. Graag zelfs! En toen hadden we een afspraak, de volgende dag om half 11 zouden we de opnames gaan maken bij Admium. Wauw!

tweet editie NL

Twee personen van Editie NL stonden de volgende ochtend inclusief camera bij Admium op de stoep. Eerst werden er verschillende takes opgenomen voor de beginscene van het item. vervolgens ben ik achter de computer gaan zitten met de journaliste en hebben we samen haar LinkedIn-profiel aangemaakt.

uitzending Editie NL

Ongeveer een uur en veel tips over LinkedIn later zat het erop. Dat was gaaf! Dezelfde avond nog zou het uitgezonden worden. Na de opnames zag ik dat er op de website van Editie NL een artikel was geplaatst waarin ze de tekst uit het telefonisch interview van de dag daarvoor hebben opgenomen. Super dat ze daar zoveel aandacht aan besteden. Lees hier het artikel.

De uitzending

Het was erg leuk en spannend om een keer aan zoiets mee te mogen werken, maar ook erg goed voor de publiciteit van Admium en mijzelf uiteraard. Het deed me erbij stilstaan hoe belangrijk het is dat je tijdens werktijd bezig mag zijn met je social media-kanalen. Als ik ’s avonds pas op de tweet van Editie NL had gereageerd dan was het nooit gelukt om in de uitzending te komen. Daarnaast schrijf ik al langere tijd blogs om mijn kennis over social media te delen en anderen verder te helpen. Dit blog over LinkedIn heeft tot gevolg gehad dat zij mij gevonden hebben en dat is super.

Jan-Henk Bouman bij RTL Boulevard

Dit is overigens niet dit eerste keer dat Admium is uitgenodigd voor een interview. Mijn collega Jan-Henk Bouman is ook een keer uitgenodigd door RTL Boulevard met een item over het gebruik van social media door de politie. Jan-Henk heeft hier online zijn kennis over gedeeld, waardoor zij hem hebben gevonden. Lees hier zijn blog over deze ervaring of bekijk de uitzending.

4 reacties op “Eva in Editie NL!”

Zeker grappig dat het zo kan gaan, het blijft ook een kwestie van een gelukje he. Heb ze er wel op gewezen dat ze natuurlijk altijd welkom zijn bij vragen over social media 😉

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.