Categorieën
Blog

Tutorial: Twee pagina’s samenvoegen op Facebook

TutorialHet kan voorkomen dat je per ongeluk twee pagina hebt aangemaakt voor je bedrijf. Niet handig natuurlijk, omdat mensen zo bij de verkeerde pagina terecht kunnen komen. Daar heeft Facebook een oplossing op. Je kan deze pagina’s samenvoegen. Alle likes en checkin’s gaan vervolgens naar de pagina met de meeste likes. Let dus op dat je de pagina met de meeste likes jouw hoofdpagina maakt.

Stappenplan

 

  1. Zorg eerst dat je beheerder bent van beide pagina’s of timelines die je wil gaan samenvoegen op Facebook.
  2. Let erop dat je Facebook gebruikt als jezelf en niet als je pagina. Ga naar de pagina met de minste vind-ik-leuks.
  3. Klik boven aan je pagina op ‘Pagina bewerken’.
  4. Klik op ‘Instellingen bewerken’.
  5. Klik op ‘Hulpmiddelen’ aan de linkerkant in het menu.
  6. Klik op de link ‘Dubbele pagina’s samenvoegen’. Deze link verschijnt alleen als je twee pagina’s met vergelijkbare namen beheert.
  7. Selecteer de pagina waarmee je de pagina wilt samenvoegen. Als je een pagina samenvoegt met een locatie, moeten ze dezelfde adresgegevens hebben.

High fiveHet verwerken duurt ongeveer een uur. Let op: dit is een onomkeerbare wijziging. De tweede pagina verdwijnt en is dus niet meer terug te halen.

Update 11 januari 2016: Dag lieve lezers! Dit blog stamt uit 2013. Inmiddels is er natuurlijk een hoop veranderd op Facebook. Deze informatie is dus wellicht wat verouderd. Heb je vragen over je Facebookpagina? Dan verwijs ik je graag naar het helpcentrum van Facebook. Hier wordt de werking zeer uitgebreid beschreven.

55 reacties op “Tutorial: Twee pagina’s samenvoegen op Facebook”

Is het ook mogelijk 2 pagina’s samen te voegen die gaan vergelijkbare namen hebben?

Jazeker, sterker nog: De pagina’s moeten hetzelfde onderwerp vertegenwoordigen en ze moeten vergelijkbare namen hebben om te kunnen worden samengevoegd.

Hallo,
Het wil me maar niet lukken, ik kom niet verder dan pagina bewerken -> instellingen bewerken, en daarna zie ik niets staan van hulpmiddelen of samenvoegen.

Wat doe ik toch verkeerd, ben bijna een uur bezig.

Groetjes

De bovenste link die je me gegeven heb die kende ik, alleen daar kom ik dus niet verder.
Ik heb even gekeken of ik de andere pagina als beheerder kan maken, maar dat is ook niet mogelijk.

Het gaat om de volgende 2 pagina’s:
Mijn oude en die ik graag wil behouden is deze:
https://www.facebook.com/specialdaysz.nl

Wat ik nieuw had aangemaakt en het liefst ongedaan wil maken (wat ook niet echt mogelijk meer is) is deze:
https://www.facebook.com/specialdaysz

(De laatste was mijn persoonlijke pagina met 1170 vrienden, ik wilde deze zo omzetten dat al mijn vrienden ook meteen like’ers zouden worden.
Dat ze mijn like’s zijn geworden is gelukt, maar het is dus een aparte pagina geworden en dat had ik liever niet gewild.
Maar ik mis nu ook alle opdate’s en geklets van mijn vrienden.

Probleem is nu, Facebook gaat het nooit terug zetten omdat dat niet mijn echte naam is, maar juist een bedrijfsnaam. dom dom dom van me…

Aha, is het probleem dan dat je op dit moment geen profiel hebt onder jouw eigen naam? Zo nee, dan adviseer ik je om eerst een profiel aan te maken en jouzelf toe te voegen als beheerder aan beide pagina’s.

To merge your Pages:

Make sure you’re using Facebook as yourself and not as your Page
From the top of the Page you want to keep, click Edit Page
Select Edit Settings
Select Merge Pages and click Request to merge duplicate Pages
Fill out the form and click Send
Merging Pages combines all of your likes and check-ins, but all other content such as posts, photos and the username will be permanently deleted from the Page you merge. Content on the Page you want to keep will remain unchanged, except for the addition of likes and check-ins that were merged from the other Page.

Goedemiddag,

ik krijg het niet voor elkaar, pagina’s samenvoegen.
Het lukt helemaal tot je facebook-webadres bevestigen.
Hierna geeft hij aan dat de samen te voegen plaatsen te ver van elkaar af liggen.
Dit terwijl, naam, categorie gelijk zijn aan elkaar en de locatie niet is ingevoerd op beide pagina’s.
Wie weet wat te doen?

hey!

ik hoop dat je mij kan helpen… 🙂

ik heb een profiel account die beheerder is/was van mijn pagina veranderd (migratie) in een pagina en daarna de 2 pagina’s “samengevoegd”. dit is gelukt qua likes, maar ik kan niemand meer toevoegen als beheerder. als ik een naam intyp dan vindt hij niemand! ook niet mijn nieuw aangemaakt profiel. ik heb daarmee de samengevoegde pagina ook geliked….wat een code taal…

daarnaast kan ik op de nieuwe pagina ook niemand zoeken, want er is GEEN zoekbalk… ik zie bij de beheerders tab nog wel als manager mijn oude foto van het samengevoegde profiel.

dit heeft denk ik met elkaar te maken, maar is hier een oplossing voor?

mvg

Dag Wouter,

Ai, ik heb eens eerder zoiets meegemaakt. Het lijkt wel of dit een soort van ‘bug’ van Facebook is. Heb je gecontroleerd of je bij het toevoegen van een beheerder inderdaad het e-mailadres invoert waarmee je het profiel hebt aangemaakt? Dat van die zoekbalk klopt inderdaad als je een pagina zonder profiel als beheerder hebt. Kan je misschien bij de beheerders die oude foto van het samengevoegde profiel eerst proberen te verwijderen? Misschien dat het daardoor niet lukt om een nieuw profiel toe te voegen. Voor de volgende keer (als die er komt) is het handig om ook iemand anders als beheerder toe te voegen voor je dit profiel verwijderd. Dan kan die ander jouw nieuwe profiel vervolgens weer toevoegen. Ik hoop dat het lukt, anders ben ik toch bang dat ik geen andere opties meer heb. En het is lastig om je zo op afstand te helpen. Het liefst klik je er doorheen om alle opties te proberen. Succes!

Groet,
Eva

Hi Eva,

Het is mij niet gelukt om twee zakelijke pagina’s samen te voegen. Ik kom niet verder dan ‘Pagina bijwerken’ zou je mij misschien kunnen helpen?
Groetjes,
Noemi

Hoi Noemi,

Is het onderwerp van beide pagina’s hetzelfde (en adres) en ben je beheerder van beide pagina’s? Waar loop je precies vast? Kom je er met de link naar het helpcentrum van Facebook ook niet uit? Het is altijd lastig met dit soort vragen dat ik niet mee kan kijken, daarom kan ik je verder niet zo veel meer helpen dan de tips die ik heb gegeven. Succes!

Eva,

Is het mogelijk om te mergen met de pagina met de minste likes?
Dus dat die blijft en diegene met de meeste likes daaronder vast.

Gr,
John

Jazeker. Je kan zelf bepalen welke pagina je wilt behouden. Al je vind-ik-leuks worden gecombineerd. Klik bij de pagina die je wilt behouden op instellingen om te starten met mergen.

Hey,

Ik zou graag een (kleinere) pagina als “menu-item” in mijn grotere pagina krijgen. Hoe doe ik dit best?

Alvast bedankt!

Beste Britt,

Log in op je pagina en ga dan naar de instellingen, klik vervolgens op het tabblad ‘Uitgelicht’.

Je kan ervoor zorgen dat een andere pagina wordt weergegeven op je pagina. Er kunnen maximaal vijf pagina’s tegelijk worden weergegeven. Jij kunt aangeven welke pagina’s van de pagina’s die je leuk vindt altijd om beurten moeten worden weergegeven door ze als ‘uitgelicht’ te markeren.

Groet,
Eva

Hey Eva,

Bedankt voor je snelle reactie. Maar ik kan enkel ‘likes’ en ‘pagina-eigenaars’ uitlichten, maar geen ‘pagina’s’ 🙁

Dat klopt. Dus: De pagina liken en deze vervolgens uitlichten.

Super, is gelukt! Ik zie hem wel nog niet verschijnen in m’n FB menu, maar dat duurt misschien even?

Dag Eva,

Ik heb nu 1 persoonlijke en 1 professionele pagina met vergelijkbare namen (net aangemaakt). Omdat ik nieuwe mensen graag naar de pro pagina wil leiden, wil ik de oude samenvoegen maar is dat wel slim? en is er een manier om niet al m’n contacten te verliezen? Hartelijk dank vor je reactie!

Beste Nick,

Bij het samenvoegen van je pagina’s worden de likes ook samengevoegd. Dus als het goed is moeten deze sowieso niet verloren gaan.

Wat betreft het behouden van je likes: Personen kiezen ervoor om een pagina te liken omdat zij deze inhoud interessant vinden. Zorg er dus voor dat je de aandacht houdt en je toegevoegde waarde blijft bieden.

Succes!

hoi eva, ik heb 2 pagina’s met dezelfde naam alleen staat er bij 1 Amsterdam achter. Ik ben tot het laatste stadium gekomen om de pagina’s samen te voegen. Als ik de pagina’s selecteer om samen te voegen krijg ik een fout melding dat de namen niet identiek genoeg zijn. Onderstaande link om hulp in te schakelen bij FB werkt ook niet. Een dood spoort dus.
Wat raadt je mij aan te doen?

Hoi Martijn,

Eigenlijk geef je het antwoord zelf al. Ze hebben dezelfde naam, behalve dat er bij de ene pagina Amsterdam achter staat. Dat is dus niet helemaal hetzelfde. En de pagina’s dienen identiek te zijn. Dus je dient een van de paginanamen aan te passen.

Groet!

Dank voor je reply eva! Ik heb al onderzoek gedaan naar de mogelijkheden tot pagina naam wijzigen. Dit is niet zo 1,2,3, gedaan als ik goed heb gelezen. Wat is hiervoor de beste aanpak?

Dank voor je reply eva. Laatste vraag vanuit mijn kant voordat ik mijn namen ga verwisselen. Het klopt dus dat de namen van beide pagina’s exact hetzelfde moeten zijn om ze te kunnen samenvoegen? Ik las dat ik de namen van de pagina’s niet kan veranderen als de andere naam al bestaat, wat er uiteindelijk op neerkomt dat ik het alsnog niet kan veranderen. Of moet ik dan bijv. een extra letter of cijfer toevoegen bij een van de pegina’s (die ik niet wil behouden) om de pagina’s minimaal te laten verschillen qua naam?

Bij voorbaat dank voor je reply!

Beste Martijn,

Ik adviseer je om even goed het stappenplan dat Facebook zelf in het helpcentrum heeft staan op te volgen: https://www.facebook.com/help/249601088403018/?q=samenvoegen&sid=0qXjYxQPQdM4w5J9H

Dus belangrijk is:
– Je moet beheerder zijn van beide pagina’s
– De pagina’s moeten hetzelfde onderwerp vertegenwoordigen
– Ze moeten vergelijkbare namen hebben om te kunnen worden samengevoegd
– Als de pagina’s een fysieke locatie hebben, moeten de adressen overeenkomen

Succes!

Hoi eva,
Moet de gebruikersnaam of de pagina naam identiek zijn om de pagina’s te kunnen samenvoegen? En in hoeverre moeten ze indentiek zijn als het gaat om de gebruikersnaam? Daarbij zegt FB dat je alleen de pagina kan behouden met de meeste “likes” ik wil de pagina behouden met de minste likes vanwege de inhoud, jij spreekt dit tegen..veel dank voor je hulp!!

Hoi Martijn, Het vervelende aan Facebook (en andere social media platforms overigens) is dat zij om de zoveel tijd hun regeltjes aanpassen. Ik zie bijvoorbeeld dat de paginalink waar ik je naartoe heb verwezen in hun helpcentrum 3 maanden geleden weer is aangepast. Daarom is het voor mij altijd erg lastig om bij te houden hoe het op dit moment werkt. Daarom verwijs ik je liever naar Facebook. Als de optie voor het samenvoegen van je pagina’s bij jou nu niet wordt weergegeven, (zegt Facebook) komen je pagina’s momenteel niet in aanmerking voor samenvoeging. Als de optie voor het indienen van een verzoek voor het samenvoegen van je pagina’s wordt weergegeven, wordt je verzoek beoordeeld door Facebook. Het is niet geheel duidelijk wat er nu identiek moet zijn of niet. Mijn excuses, maar meer kan ik momenteel niet voor je doen.

Hoi Eva,
Ik wil 2 dubbele pagina’s samenvoegen. De paginanaam met de minste likes wil ik behouden, de pagina met de meeste likes mag vervallen. Dit lukt echter niet. Facebook geeft aan dat juist de andere pagina behouden blijft, in welke volgorde ik de pagina’s ook selecteer.
Doe ik iets fout of werkt het niet in Facebook? Als het niet werkt, is er dan een andere oplossing?
Ik lees graag je reactie.

Hoi Gerard, Komt dat misschien omdat je start met de pagina met de minste vind-ik-leuks? In jouw geval start je dus met de pagina met de meeste vind-ik-leuks en volg je vervolgens het stappenplan zoals hierboven weergegeven.

Note: Facebook heeft er nogal een handje van om de werking te wijzigen. Het kan dus zijn dat er inmiddels aanpassingen in de werking hiervan zijn geweest. Om zeker te weten dat het goed gaat wil ik je dus graag naar het helpcentrum van Facebook verwijzen: https://www.facebook.com/help/ Stel hier je vraag en kom je er niet uit dan kan je contact met hen opnemen middels een contactformulier in het helpcentrum.

Bedankt voor je snelle reactie! Het maakt helaas niet met welke van de 2 pagina’s ik start. Facebook blijft er bij dat ik de pagina’s met de meeste vind-ik-leuks zal behouden.
Ik zal de weg bewandelen die je aangeeft. Als ik meer weet, zal ik er hier melding van maken.

hoi,

Het lukt mij helaas ook niet. Ik heb mijn eigen pagina Lahmidi.nl en een prive pagina dat door Facebook is omgezet naar een like pagina Lahmidi.Stoffen.
Ze hebben vergelijkbare namen. Zelfde adres en vertegenwoordigen hetzelfde. en toch blokkeert Facebook deze aanvraag omdat de naam niet hetzelfde is.

Hoi Eva

Ik ben al enige tijd bezig om uit te zoeken hoe ik mijn Facebook account kan herstellen.
Bij velen al gevraagd wat ik zou kunnen doen, maar die pogingen zijn niet gelukt.
Nu lees ik op internet dat jij veel verstand hebt betreft omzetten van prive naar bedrijfspagina.
ik kreeg de melding van FB om mijn bedrijfspagina niet meer te gebruiken voor zakelijke doeleinden. Ik had namelijk een like pagina en ook een pagina met vrienden. nu heb ik alle stappen gevolgd om mijn profiel met fb vrienden omgezetten naar een like pagina.
Het vervelende is nu dat de laatste stap om alles te voltooien niet lukt, want hij geeft aan dat mijn e-mailadres en/ of wachtwoord niet bestaat of tijdelijk niet bereikbaar is.
Dus mijn like pagina is wel zichtbaar, maar ik kan er zelf niet meer opkomen om de foto’s en berichten te beheren.
Ik hoop echt dat jij mij verder kunt helpen.

Groet, Piet

Hmm.. Dat is inderdaad vervelend! Omdat het een fout van Facebook betreft en ik de techniek en het beleid van Facebook niet helemaal weet kan ik je jammergenoeg ook niet vertellen waar het fout gaat. Heb je ook al geprobeerd om contact met Facebook op te nemen via hun helpcentrum? https://www.facebook.com/help Daar kunnen ze specifieker naar de fout kijken namelijk. Heel veel succes!

Hoi Eva,

Misschien heb jij hier ook wat aan indien mensen dit vragen.
Met mergen van 2 pagina’s wil het wel eens mis gaan, er iseen soort ongeschreven max te hoe vaak je dit doet of er ontstaat gewoon een fout god mag weten waarom.
Hierbij de omweg en best bewaarde FB geheim, gewoon een verzoek indienen, 2 weken wachten en klaar, getest en het werkt top!
https://www.facebook.com/business/contact-us/

Gr,
Olaf

Wat een goed advies Olaf! Dankjewel. Deze vraag komt inderdaad vaak bij mij binnen. Heb zelf ook wel eens een verzoek ingediend, maar zo had ik er nog niet over nagedacht.

Het blijkt dus niet mogelijk te zijn om te kiezen welke facebookpagina behouden blijft. Heel irritant, want de pagina waar de afgelopen jaren alle info op gezet is, is natuurlijk degene met de minste likes. De andere is een persoonlijk account wat vers is overgezet naar een zakelijk account en dus helemaal leeg. Is hier een manier voor om dit aan te passen?

Hoi Floor,

Ik heb mijn blog in februari 2013 geschreven. Inmiddels is er flink wat veranderd op Facebook. Ik weet niet zeker of het nu nog steeds zo werkt. Ik zag het volgende in het helpcentrum van Facebook staan: Ga naar facebook.com/pages/merge. Selecteer de pagina die wilt houden in het eerste vervolgkeuzemenu, selecteer dan de pagina die je wilt samenvoegen in het tweede vervolgkeuzemenu. Er staat vervolgens ook precies bij wat er van je pagina’s behouden blijft en wat niet: https://www.facebook.com/help/249601088403018/?q=samenvoegen&sid=0qXjYxQPQdM4w5J9H

Sja, dat staat er dus wel, maar in praktijk is het dus anders… Zo jammer dit!

Oh, dat is wel balen ja! 🙁 Het vervelende is inderdaad dat je de samenvoeging niet meer ongedaan kunt maken.. Misschien even Facebook contacten?

Gelukkig heb ik nog niet op het knopje gedrukt… Hmm, proberen om op de oude pagina van 2000 naar 5000 likes te komen en het dan nog eens doen lijkt mij de enige optie…

Het is net zoals met de uitleg van Facebook hoe je een automatisch gegenereerde pagina zou moeten kunnen claimen. Het werkt niet, maar het topic in het Helpcentrum is nooit aangepast. Mijn artiest heeft nu dus drie businesspages, waarvan een waarover wij niet eens het beheer kunnen krijgen. Heel frustrerend!

Hi Eva,

Het samenvoegen van de twee pagina’s lijkt te lukken.
Zoals staat omschreven moet ik eerst het account welke ik wil behouden selecteren en het account welke ik eraan wil toevoegen. Vreemd genoeg geeft Facebook aan of ik het tweede account wil behouden. Heb het ook in andere volgorde geprobeerd. Maar nog kan ik alleen het account bewaren welke ik juist niet wil behouden. Hoe kan ik het juiste account behouden?

Groet, Ariena

Ik beheer twee pagina’s die ik wil samenvoegen. Het is hierbij de bedoeling dat pagina 1 behouden blijft. Echter, wat ik ook probeer, als eerste plaatsen of als tweede, ik krijg steeds de melding dat pagina 2 behouden zal blijven, wat dus niet de bedoeling is. Helaas is er op facebook zelf niets te vinden omtrent dit probleem.

Hi Eva, even een vraag. Ik heb net twee pagina gemerged. Het is gelukt, want 1 pagina is weg, maarrrr…. die paginalikes zijn niet meeverhuisd! Enig idee hoe dat kan en of die soms verdwijnen? Of duurt t even voor FB ze toevoegt?
Dank alvast voor je antwoord!!

Hoi,

Vraagje: ik heb 2 paginas die ik wil samenvoegen en waarbij ik de pagina met de MINSTE Likes wil behouden. Dat lukt helaas niet. Enige idee hoe ik dit toch voor elkaar kan krijgen. De pagina met de minste likes bevat namelijk de oudste informatie en die wil ik behouden.

gr

Selma

Hoi Selma,

Facebook zegt hierover dat je de pagina die je wilt houden in het eerste vervolgkeuzemenu moet selecteren. En selecteer dan de pagina die je wilt samenvoegen in het tweede vervolgkeuzemenu. Heb je deze volgorde gehanteerd? Zie hier het helpcentrum van Facebook: https://www.facebook.com/help/249601088403018?sr=1&query=pagina%27s%20samenvoegen&sid=2PVFZkoeeJM5cXoqS Wellicht dat je hier je antwoord kunt vinden of dat zij jou verder kunnen helpen. Succes!

Groet!

Dat is dus al een tijdje niet meer zo. Automatisch voegt hij de kleine pagina bij de grote. Tenzij je dus een verzoek doet via de juiste pagina op fb.

Ah, oke! Goed om te weten.. Dankjewel voor het meedenken.

Reacties zijn gesloten.