Categorieën
Blog

Mijn activiteit verbeteren met de Nike+ FuelBand?

FuelBand

Een tijdje geleden werd ik verliefd op de FuelBand van Nike. Niet dat ik nou zo’n gadgetfreak ben, maar zo af en toe komen er snufjes op de markt die ik moet hebben. Aangeschaft dus. De Nike+ FuelBand is een armband die je de hele dag draagt. Hij meet ondertussen hoeveel lichaamsbeweging je krijgt en daar hoef je helemaal niets voor te doen.

Deze FuelBand past in de beweging die momenteel erg trending is, genaamd ‘Quantified Self’. Dit betekent dat je je alledaagse activiteiten meet met mobiele Apps en handige apparaten zoals de FuelBand. Hierin ontdek je een patroon, zodat je jezelf kunt verbeteren. Zo kan je nog ‘bewuster’ leven, en in mijn geval actiever. Andere dingen die je van jezelf kunt meten zijn bijvoorbeeld: diepte van je slaap, het aantal calorieën dat je verbrandt, emoties, stappen etc. Er zijn zelfs sensors die dingen kunnen meten als het poetsen van je tanden en het omlaag doen van de wc-bril! Ja, echt!
Zie hier een overzicht van wat er verder allemaal is op het gebied van Quantified Self.

De Nike+ FuelBand meet het aantal calorieën dat ik verbrand, de stappen die ik zet en laat aan de hand hiervan zien hoeveel Fuel ik verzamel. Je stelt voor jezelf van tevoren een doel hoeveel Fuel je wilt behalen. Zijn de lampjes rood dan heb ik nog een hele weg te gaan. Hoe groener de lampjes, hoe dichter ik bij mijn doel ben. Een leuke bijkomstigheid is dat je ook de tijd kunt bekijken, het fungeert dus ook als horloge. Ik denk alleen dat ik dat niet gebruik aangezien ik eigenlijk altijd mijn iPhone bij de hand heb… De FuelBand is gekoppeld aan een App op je iPhone. Deze App toont je een overzicht met grafieken van je activiteiten. Zo kan je de hele week, maand of het jaar bekijken en vergelijken wanneer je het meest actief bent geweest. Je kan al deze resultaten natuurlijk weer delen met je sociale netwerk, slim van Nike. Voor de competitieve mensen onder ons: je kan zo dus ook je activiteiten met elkaar vergelijken en er een spel van maken wie vandaag de meeste stappen heeft gezet.

FuelBand

Ik heb de FuelBand nu nog maar een dag, mijn eerste ervaring is erg positief. De grote vraag voor mij; ga ik hierdoor echt meer bewegen? Ik houd jullie op de hoogte!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.