Categorieën
Blog

Facebook Insights, wat kan je ermee

INSIGHTSMet Facebook insights heb je toegang tot een dashboard met interessante cijfers over je Facebook-pagina. Bekijk de statistieken van je pagina af en toe om te ontdekken wat wel en niet werkt op je pagina. Met insights zie je welke personen je pagina leuk vinden en hoeveel interactie er is op berichten. Gebruik al deze kennis om wijzer te worden. Bepaal hiermee welke berichten je verstuurt op welke momenten en wat de beste manier is om contact te maken met je doelgroep.

Ter eerste: waar vind je Facebook Insights?

De beheerder van de pagina ziet bovenaan de pagina een administratiepaneel staan. Klik onder het kopje statistieken op Alles weergegeven om de Insights te bekijken.

Administratiepaneel

Overzicht

Wanneer je de insights opent zie je eerst een overzicht van statistieken over de laatste zeven dagen. Hier worden de belangrijkste activiteiten van de laatste zeven dagen op je pagina weergegeven.

overzicht statistieken

Pagina

Onder het tabblad ‘pagina’ zie je hoe het aantal fans van je pagina is gegroeid en hoe mensen reageren op je pagina. Als je vind-ik-niet-meer-leuks hebt gehad, dan worden deze hier ook weergegeven. Kijk ook eens wat de herkomst van vind-ik-leuks zijn. Deze worden onderverdeeld in: op je pagina, mobiel en paginasuggesties. Het bereik van berichten wordt in getallen weergegeven, dit is het aantal personen dat jouw bericht heeft gezien. Wat voor een soort berichten zijn berichten met een groter bereik? Zoek dit eens uit om vervolgens wellicht meer van dit soort berichten te versturen. Kijk bij pieken en dalen naar de dag waarop dit bericht is verstuurd om inzicht te krijgen in de dagen met het meeste bereik.

Standaard zie je statistieken over de afgelopen maand. Je kan zelf de gewenste periode instellen waarover je deze wilt bekijken.

Berichten

Onder het tabblad berichten zie je een mooi overzicht van de gepubliceerde berichten. Door in het overzicht op het woord Bereik te klikken sorteer je de berichten op berichten met het meest of minste bereik.

bereik berichten Facebook

Het tabblad Wanneer zijn je fans online? is heel leerzaam. In overzichtelijke grafieken wordt weergegeven op welke dag in de week en welke tijd het meest bereik is.

statistieken facebook

statistieken Facebook

Je ziet hierboven dat woensdag de dag is dat wij het meest bereik hebben met onze berichten. Daarnaast is 21:00 uur een moment dat veel fans online zijn.

Personen

Onder het tabblad personen zie je of je meer vrouwelijke of mannelijke fans hebt en waar zij vandaan komen. Op basis van deze gegevens zie je ook wie van hen het meest betrokken zijn bij jouw pagina. Twijfel je of je op je pagina berichten in het Nederlands of in het Engels zou moeten plaatsen? Kijk dan eens onder het kopje taal welke taal de meeste fans spreken.

Taal Facebook

Statistieken werden voorheen in één grafiek weergegeven. Ik vind het een prettige verandering dat deze nu als losse grafieken worden getoond, zodat je kunt zien wat je bereik en engagement is per bericht. Daarnaast zijn de gegevens gemakkelijk te exporteren naar een Excelbestand.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.