Categorieën
Blog

Een Facebookprofiel inzetten als bedrijfspagina: Niet doen!

profileEen Facebook-profiel aanmaken voor je bedrijf is niet de bedoeling. Dit is een fout die door veel bedrijven wordt gemaakt. Waarom zou je dat niet doen en wat moet je dan wel doen? Lees snel verder.

Wat is een profiel

Een profiel is bedoeld voor persoonlijk niet commercieel gebruik. Deze is bedoeld voor individuen, je geeft dus ook je eigen naam op voor het profiel. Met een profiel maak je vrienden en je hebt een eigen tijdlijn waarin je communiceert met vrienden, familie en kennissen.

Wat is een pagina

Pagina’s zijn bedoeld voor professioneel gebruik. Pagina’s krijgen één of meerdere beheerders. Als bedrijf heb je uiteindelijk van een pagina ook veel meer profijt. Je kunt namelijk de look & feel van jouw huisstijl toepassen op jouw pagina en een geschiedenis van de organisatie toevoegen, maar ook onderdelen zoals openingstijden. Facebook heeft er goed over nagedacht wat bedrijven zouden willen melden op de pagina, ze zijn daar dus ook goed op ingericht.

profiel en pagina

Waarom niet toch lekker een profiel aanmaken?

Facebook hanteert haar regels streng, want zij verwijderen zelfs profielpagina’s van bedrijven! Heb je net je profiel mooi ingericht en allemaal vrienden verzameld, is je profiel weg… Ook zien Facebook-gebruikers het niet altijd even positief in wanneer een bedrijf hen als vriend toe wil voegen, het zou weleens over kunnen komen als spam en dat is wel het laatste wat je wilt.

Heb je een profiel aangemaakt voor jouw bedrijf? Dan doe je er erg verstandig aan om dit snel te wijzigen. Lees hier wat Facebook zelf zegt over het verschil tussen pagina’s en profielen. 

Weet je niet of je een profiel of pagina hebt aangemaakt?

 

vrienden
Een persoonlijk Facebook-profiel heeft vrienden
vind-ik-leuks
Een bedrijfspagina heeft ‘vind-ik-leuks’

Om een bedrijfspagina te maken heb je eerst een persoonlijk profiel nodig

Wil je gaan starten met een bedrijfspagina? Maak dan eerst een profiel aan. Een Facebook-profiel maak je eenvoudig aan op www.facebook.com. Een profiel maak je aan onder je eigen naam. Vervolgens kan je met de bedrijfspagina aan de slag. Ga hiervoor naar www.facebook.com/page.

Help! Ik heb per ongeluk ook een Facebook-profiel aangemaakt voor mijn bedrijf!

Geen nood, je kunt je profiel overzetten naar een pagina via deze link: https://www.facebook.com/pages/create.php?migrate. Let wel op, op dit moment worden alleen je profielfoto en vrienden overgezet naar je nieuwe pagina. Er wordt geen andere inhoud overgezet, deze dien je dus zelf aan te vullen.  Je kunt je nog steeds aanmelden met je oorspronkelijke e-mailadres en wachtwoord.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.