LinkedIn heeft de afgelopen maanden veel veranderingen doorgevoerd op de gehele website. De veranderingen zijn doorgevoerd op de homepage, de bedrijfspagina, het menu, adverteren en het profiel. In dit blog ga ik in op een aantal van deze veranderingen op profielen. De aanpassingen in het design en de functies zijn doorgevoerd om visueel een beter beeld te geven van wie je bent en waar je goed in bent.
Vormgeving
Zoals je wellicht al is opgevallen ziet je profiel er anders uit. LinkedIn heeft de hele website namelijk voorzien van een nieuw design. Het is een strak, zakelijk en minimalistisch design wat in mijn ogen goed past bij dit kanaal.
Recente activiteiten
LinkedIn is voorheen nooit een kanaal geweest waar veel interactie op plaatsvond, maar je ziet dat LinkedIn dit nu meer wil stimuleren. Bovenaan je profiel is een blok geplaatst met recente activiteiten. Hier zie je met wie je onlangs contact hebt gelegd, ook worden hier jouw laatste statusupdates getoond.
Toevoegen van presentaties, video’s of links
Een mooie aanpassing die LinkedIn heeft gedaan is dat je per blok een link kan toevoegen waar je visueel meer van jezelf kan laten zien. Voeg bijvoorbeeld presentaties die je hebt gegeven toe van Prezi of SlideShare of video’s van YouTube of Vimeo. Je kan zelfs muziek toevoegen van bijvoorbeeld Spotify of Mixcloud, handig voor als iets doet in de muziek.
Wil je weten wat je allemaal kan toevoegen? Hier vind je een lijst van ondersteunende providers.
Endorsements
LinkedIn heeft een functionaliteit toegevoegd om de vaardigheden van anderen te ‘liken’. Deze nieuwe functie heet ‘Endorsements’ of in het Nederlands ‘Onderschrijven’. Het is een beetje te vergelijken met de likeknop op Facebook. Je kan namelijk met één klik laten zien dat je een bepaalde vaardigheid van iemand goed vindt. Anderen hebben deze vaardigheden eerst zelf toegevoegd aan hun profiel. Daarnaast kan je iemand ook een suggestie doen om een bepaalde vaardigheid op zijn/haar profiel te plaatsen die er nog niet tussen staan.
Overeenkomsten
Aan de rechterzijde van profielen van anderen kan je zien welke overeenkomsten jij hebt met deze persoon. In dit geval zie je bijvoorbeeld dat Jan-Henk en ik beiden in Amersfoort wonen, bij hetzelfde bedrijf werkzaam zijn en allebei van een groep op LinkedIn lid zijn. Je hebt dus gelijk een overzicht van hoe je connectie is met de persoon waarvan je het profiel aan het bekijken bent.
Dit waren in een notendop de belangrijkste aanpassingen op de profielen. Heb je vragen over het invullen van jouw eigen profiel? Plaats een reactie hieronder en ik help je graag verder!
5 reacties op “LinkedIn voert veranderingen door op profiel”
Dag Eva, dank voor je overzicht in veranderingen, heel handig! Die endorsements, daar had ik al iets van gemerkt, maar ik kom er niet structureel achter hoe het werkt. Hoe kun je anderen laten endorsen op een competentie van jezelf? En hoe endors je een ander? Waar vind ik die knoppen?
Dag Anneke,
Bedankt voor je leuke reactie. Goed te horen dat je er iets aan hebt. Het krijgen van een endorsement is heel gemakkelijk. Iemand anders komt op jouw profiel en kan bij de vaardigheden die je hebt ingevuld op het plusteken klikken naast de vaardigheid die hij/zij vindt dat jij beheerst. En dat is het. Dan heb je iemand een endorsement gegeven. Ook kan je iemand endorsements geven voor vaardigheden die nu nog niet op het profiel staan. Deze staan onder het rijtje. Ook hier klik je gewoon op het plusteken. Mocht je er niet uitkomen dan kan je natuurlijk altijd even bellen met Admium, dan geef ik je even telefonisch uitleg terwijl je erdoorheen klikt.
Groet, Eva
Hi Eva,
Dank voor je blog, helder.
Wat me nog niet helder is, is de functie van ‘organizations’ versus ‘experience’. Welke informatie kun je het beste onder welk kopje plaatsen?
Groeten, Adrianne
Dag Adrianne,
Goede vraag. Daar ben ik ook eens tegenaan gelopen, het verschil is namelijk niet zo duidelijk. LinkedIn geeft jou verschillende opties om jezelf online te kunnen profileren. En daar hebben ze verschillende blokken voor beschikbaar gesteld. In mijn ogen gaat het blok Organizations meer om de informatie over de organisaties waar je hebt gewerkt en het blok experience over jou en wat jij doet binnen die organisatie.
Het rare aan beide blokken is dat er eigenlijk naar bijna dezelfde informatie wordt gevraagd. Mijn voorkeur gaat qua opbouw uit naar het blok experience. Je profiel gaat namelijk over mij en niet over de bedrijven. Stel, je bent een CEO en je hebt meerdere bedrijven. Dan is misschien het andere blok weer interessanter.
Ik zie overigens dat iedereen zijn profiel weer anders invult, naar eigen smaak. Is ook wel weer leuk dat dat kan en dat niet alles er hetzelfde uitziet. Succes!
Eva
Dank je! Ik ga er eens mee stoeien.
Adrianne