Categorieën
Blog

Creatieve geesten

gele autoBen jij ook zo iemand die problemen op wil lossen met ogenschijnlijk onlogische ideeën? Een creatieve geest? Met andere woorden: ben jij een laterale denker?

“Bedenk eens hoe de wereld eruit zou zien als alle gele auto’s zouden kunnen vliegen”. De meeste mensen zeggen dan meteen: “Auto’s kunnen niet vliegen”. Met als gevolg dat zij ook niet kunnen fantaseren wat de gevolgen zouden zijn als auto’s dit wel zouden kunnen! Iemand die wel lateraal denkt kan tot andere inzichten komen, die misschien wel niets met vliegende auto’s te maken hebben, maar heel nuttig zijn op een ander gebied.

Ik houd van creatieve geesten, het is heerlijk om samen te brainstormen en idiote dingen te bedenken. Samen tot antwoorden komen en niet meer weten hoe je er op gekomen bent. Door een vast patroon in handelen en denken zijn we vaak minder creatief, ikzelf ook. Je wordt meegesleurd in de dagelijkse bezigheden en wordt niet meer getriggerd om eens verder te denken.

Nu was ik laatst weer eens een wijntje drinken bij een vriendin die je het best creatief begaafd kunt noemen. Bij haar vroeg ik me weer af waar mijn creatieve gedachten gebleven zijn. En vanmorgen onder de douche dacht ik warempel: “Wat nu als slakken konden vioolspelen” en “wat nu als alle dakpannen konden lopen”. Zoek ook iemand die de creativiteit weer bij je losmaakt, de wereld is veel mooier mét dan zonder!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.