Categorieën
Blog

Cover die cover!

GotyeHet coveren van nummers heb ik altijd al een heel interessante ontwikkeling gevonden. Helemaal als zo’n cover soms meer hits krijgt op YouTube dan het originele nummer. Op de een of andere manier hebben wij een natuurlijke drang om elkaar na te gaan doen. Heerlijk om naar te kijken en het bevat vaak een flinke dosis humor.

Het meest gecoverde nummer van dit jaar op internet moet toch wel ‘Somebody that i used to know’ van Gotye zijn: een meisje met een klokkenspel, een jongen op een saxofoon, banjo, a capella en ga zo maar door. Allen hebben zij een filmpje op YouTube gezet met hun versie van het nummer. En wat doe je dan als artiest? Juist! Je maakt een cover van alle covers! Geniaal hoe Gotye hiermee omgaat. En het is nog een mooi nummer geworden ook…

Wat Gotye er zelf over zegt:

“Reluctant as I am to add to the mountain of interpretations of Somebody That I Used To Know seemingly taking over their own area of the internet, I couldn’t resist the massive remixability that such a large, varied yet connected bundle of source material offered.”

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.