TutorialOp je facebookpagina kun je aanbevelingen krijgen van fans. Een welkome functionaliteit op Facebook, een persoonlijke aanbeveling is namelijk goud waard. Hier wordt vandaag de dag veel waarde aan gehecht, het versterkt je zakelijke reputatie en maakt je betrouwbaar.

Om de aanbevelingen op je facebookpagina te kunnen zien moet je adresgegevens hebben toegevoegd aan je pagina. Aan de rechterzijde van de pagina kunnen fans jouw pagina vervolgens beoordelen. Let op: om zelf de aanbevelingen te kunnen zien en beheren moet je ingelogd zijn als gebruiker en niet als pagina.

Helaas kun je als pagina geen reactie geven op de aanbeveling, wat ik echt een gemis vind. Ik adviseer dan ook om een persoonlijk bedankje te sturen via een andere weg wanneer je een aanbeveling hebt gekregen. Het is niet mogelijk om aanbevelingen van je pagina te verwijderen, wel kun je de aanbevelingen verbergen. Ga met je muis over de aanbeveling heen en klik op het kruisje. Klik vervolgens op aanbeveling verbergen. Nu is deze niet meer zichtbaar.

Hoe kom je nu aan een aanbeveling? Het is vaak niet zo’n goed idee om vanuit het niets om een aanbeveling te vragen. Het goed moment om iemand te attenderen op het geven van een aanbeveling is wanneer je een project hebt afgerond en iemand jou een compliment geeft. In de praktijk blijkt vaak dat mensen er gewoon nog niet aan hebben gedacht om en aanbeveling te schrijven. Schrijf zelf ook eens een aanbeveling voor anderen waar jij een positieve ervaring mee hebt!

aanbeveling

Update 11 januari 2016: Dag lieve lezers! Dit blog stamt uit 2012. Inmiddels is er natuurlijk een hoop veranderd op Facebook. Deze informatie is dus wat verouderd. Heb je vragen over recensies/aanbevelingen op Facebook? Dan verwijs ik je graag naar het helpcentrum van Facebook. Hier wordt de werking zeer uitgebreid beschreven.