Categorieën
Blog

Tutorial: Aanbevelingen op Facebook

TutorialOp je facebookpagina kun je aanbevelingen krijgen van fans. Een welkome functionaliteit op Facebook, een persoonlijke aanbeveling is namelijk goud waard. Hier wordt vandaag de dag veel waarde aan gehecht, het versterkt je zakelijke reputatie en maakt je betrouwbaar.

Om de aanbevelingen op je facebookpagina te kunnen zien moet je adresgegevens hebben toegevoegd aan je pagina. Aan de rechterzijde van de pagina kunnen fans jouw pagina vervolgens beoordelen. Let op: om zelf de aanbevelingen te kunnen zien en beheren moet je ingelogd zijn als gebruiker en niet als pagina.

Helaas kun je als pagina geen reactie geven op de aanbeveling, wat ik echt een gemis vind. Ik adviseer dan ook om een persoonlijk bedankje te sturen via een andere weg wanneer je een aanbeveling hebt gekregen. Het is niet mogelijk om aanbevelingen van je pagina te verwijderen, wel kun je de aanbevelingen verbergen. Ga met je muis over de aanbeveling heen en klik op het kruisje. Klik vervolgens op aanbeveling verbergen. Nu is deze niet meer zichtbaar.

Hoe kom je nu aan een aanbeveling? Het is vaak niet zo’n goed idee om vanuit het niets om een aanbeveling te vragen. Het goed moment om iemand te attenderen op het geven van een aanbeveling is wanneer je een project hebt afgerond en iemand jou een compliment geeft. In de praktijk blijkt vaak dat mensen er gewoon nog niet aan hebben gedacht om en aanbeveling te schrijven. Schrijf zelf ook eens een aanbeveling voor anderen waar jij een positieve ervaring mee hebt!

aanbeveling

Update 11 januari 2016: Dag lieve lezers! Dit blog stamt uit 2012. Inmiddels is er natuurlijk een hoop veranderd op Facebook. Deze informatie is dus wat verouderd. Heb je vragen over recensies/aanbevelingen op Facebook? Dan verwijs ik je graag naar het helpcentrum van Facebook. Hier wordt de werking zeer uitgebreid beschreven.

44 reacties op “Tutorial: Aanbevelingen op Facebook”

een klant heeft een aanbeveling geschreven, dit vinden we heel leuk!

echter ik kan zelf niet vinden waar deze optie (of bij andere bedrijven) zichtbaar is op de pagina.

Wij hebben een FB pagina met vestigingsadres zichtbaar. http://www.facebook.com/bioaanhuis.

ik heb ingelogd als gebruiker (met mijn eigen profiel en niet als pagina!)

kun je me advies geven, hartelijk dank alvast! groeten Shaula

Dag Shaula,

Zeker leuk dat een klant een aanbeveling heeft achtergelaten op jullie pagina! Ik zie inderdaad dat er een aanbeveling is geplaatst door Coby van der Linden-Schepen. Deze wordt getoond op je pagina aan de rechterzijde op je tijdlijn onder het kopje ‘Recente berichten van anderen over Bio aan huis’.

Zie je deze staan? Hoor het graag, succes!

Groetjes,
Eva

Dag Esther,

Ik zie dat je geen adresgegevens hebt toegevoegd aan je pagina. En om aanbevelingen op je facebookpagina te kunnen zien moet je adresgegevens hebben toegevoegd. Klik onder je omslagfoto op Info om bij de algemene gegevens terecht te komen. Hier kan je je locatie toevoegen. Succes!

Hoi Eva,

Ik krijg de aanbevelingen niet te voorschijn, helaas. Ik kan via een mobiele browser zien dat er 10 aanbevelingen zijn, maar ik kan niet zien van wie.

Groeten, VGerritsen

Als je inlogt op je Facebook via een desktop zou je deze bovenaan je pagina moeten zien in de timeline aan de rechterkant (onder recente berichten van anderen). Om zelf de aanbevelingen te kunnen zien en beheren moet je ingelogd zijn als gebruiker en niet als pagina. Heb je dat gedaan? Zou je mij een linkje willen sturen naar je pagina?

Ik kan wel aan aanbeveling plaatsen op jouw pagina, maar zie ook geen aanbevelingen van anderen. Als iemand jou een aanbeveling geeft kan hij/zij instellen dat deze bijvoorbeeld alleen voor vrienden zichtbaar zijn. In dat geval zien jij en ik dat dan dus niet.

Heb je bij Pagina bewerken > Algemene gegevens het vinkje onder de kaart aanstaan? Als deze uitstaat worden de aanbevelingen niet op je website getoond.

Mocht je er niet uitkomen en meer vragen hebben over Facebook is de Dutch Facebookgroep heel handig: https://www.facebook.com/groups/DutchFBgroep/

Ik zie bij jou de aanbevelingen inmiddels ook weer staan.

Hoi Lisette, Dank voor je vraag. Ik heb op dit moment precies hetzelfde probleem met mijn pagina’s Het lijkt een fout van Facebook óf ze hebben een wijziging doorgevoerd. Ik ga het uitzoeken. Als ik erachter ben laat ik het je weten.

Dag Lisette,

Ik zie bij een aantal pagina’s de aanbevelingen er ineens weer staan. Als ik jouw pagina bezoek zie ik ze ook weer. Facebook is in dat opzicht een beetje vreemd, maar het doet het weer…

Groet, Eva

Hallo Eva,

Ben je er al achter gekomen waarom de aanbevelingen weg zijn? Als ik ze via de Facebook app op mijn iphone bekijk, kan ik ze wel in zien, maar op de gewone facebook pagina zijn ze nog weg.

Het lijkt een wijziging geweest te zijn van Facebook. Meerdere pagina’s hebben hetzelfde ‘probleem’. Ik heb de vraag aan Facebook gesteld, maar heb nog geen antwoord helaas.

Hoi Eva, ik wil graag aanbevelingen instellen op mijn zakelijke fb pagina. Ik heb wel een persoonlijke fb pagina maar die is niet gekoppeld aan mijn zakelijke. Ik kwam er later pas achter dat ik dat had kunnen doen maar dat is nu niet meer mogelijk dus zijn mijn persoonlijke en zakelijke fb pagina’s van elkaar gescheiden. Kan ik nu toch aanbevelingen instellen? En zoja, hoe doe ik dit? Of beter nog, kan ik mijn zakelijke pagina koppelen aan mijn persoonlijke? Ik hoop dat je me kunt helpen. Groetjes, Monique

Goedemiddag Monique,

Je kunt je profiel zeker koppelen aan je pagina. Ga daarvoor naar de instellingen van je pagina en klik op beheerdersrollen. Voeg het e-mailadres van je profiel toe als beheerder. Vervolgens kan je inloggen met je profiel en dan hangt je pagina eronder. Niet meer twee aparte inloggegevens dus en dat is ook wel zo handig! Succes

Groet, Eva

hi eva, ik heb mijn profiel emai-adres toegevoegd als beheerder maar er gebeurd niets op mijn profiel als ik inlog. Als ik daarna bij mijn pagina kijk bij beheerdersrollen dan staat daar achter mijn emailadres “in behandelin”. Ikke nie snappe….haha

Als er ‘in behandeling’ staat zul je waarschijnlijk vanzelf een melding ontvangen bij je profiel. Even geduld hebben denk ik.

Dag Monique,

Fijn dat het is gelukt. Zie het blog hierboven hoe je de aanbevelingen ‘aan’ kunt zetten: Om de aanbevelingen op je facebookpagina te kunnen zien moet je adresgegevens hebben toegevoegd aan je pagina. Aan de rechterzijde van de pagina kunnen fans jouw pagina vervolgens beoordelen. Let op: om zelf de aanbevelingen te kunnen zien en beheren moet je ingelogd zijn als gebruiker en niet als pagina. Mocht je meer vragen hebben over Facebook of social media in het algemeen dan geef ik ook social media trainingen. Als je hier interesse in hebt kan je mailen naar eva@admium.nl en dan geef ik je graag meer informatie.

Hi Eva,

Ik heb een aanbeveling staan op de pagina die ik graag zou willen verbergen. Alleen als ik op het kruisje klik zie ik alleen de optie ‘rapporteren/markeren als spam. Doe ik iets verkeerd?

Dag Camilla. Zo te zien doe je niets verkeerd, want ik zie inderdaad ook alleen die optie staan. Het lijkt erop alsof dat is veranderd. Ook zou het kunnen dat het een fout is van Facebook, want ik zie de laatste tijd wel vaker fouten bij het Aanbevelingen-onderdeel van Facebook. Ik kan je dus helaas niet verder helpen.

Beste,

Op mijn facebook bedrijfspagina staat een aanbeveling die ik wil verbergen.
Als ik naar de aanbeveling ga en op het kruisje druk, kan ik alleen kiezen voor rapporteren/spam.
Weet jij toevallig hoe ik de aanbeveling kan verbergen?

Sinds mijn blog is geschreven heeft Facebook wat wijzigingen gedaan. Zie hier een antwoord op je vraag: https://www.facebook.com/help/www/589747184405742?rdrhc

Hoe sta ik recensies toe op mijn pagina en hoe verwijder ik ze?

Als je een pagina hebt met een locatie, worden sterbeoordelingen en recensies weergegeven nadat je je adres op je pagina hebt toegevoegd. Lees meer informatie over het toevoegen van je adres.

Paginabeheerders kunnen afzonderlijke recensies niet van hun pagina verwijderen. Als je beoordelingen en recensies liever niet op je pagina toestaat, kun je het adres van je pagina verwijderen. Je adres verwijderen:

– Klik boven aan je pagina op Pagina bewerken
– Selecteer Pagina-informatie bijwerken.
– Klik op Adres.
– Bewerk je adres.
– Klik op Wijzigingen opslaan.

Succes!

hoi eva,

ik zie bij sommige bedrijfspagina’s dat ze sterren hebben. Nu ben ik dat ook aan het zoeken en ik krijg het niet gevonden.
Zoals ik hier lees heb ik mijn adres er gewoon opstaan, maar nog geen sterren. Nu moet ik toegeven dat ik mijn adres pas gisteren erop gezet heb. Zou dat er iets mee te maken hebben?
Zo nee. Waar moet ik dan naar kijken of er misschien iets verkeerd ingevuld heb.

ben benieuwd naar je reactie.

gr patrick

Goedemorgen Patrick,

De sterren zijn later dan de aanbevelingen toegevoegd op Facebook. Deze worden inderdaad nu ook weergegeven wanneer je als persoon een aanbeveling wilt geven aan een bedrijf. Deze sterren worden vervolgens (nadat deze zijn ingevuld) onder de naam van je pagina bovenaan weergegeven. Zie je op je pagina al wel dat anderen een recensie kunnen schrijven? Misschien is het inderdaad een kwestie van tijd. Om het te controleren moet je ook even inloggen als persoon en niet als pagina.

Groet,
Eva

Hi Eva,

Ik heb een fb pagina met een geldig adres, alleen zie ik geen aanbevelingen, beoordelings sterren en ook geen incheck mogelijkheid. Weet jij misschien waar dat aan kan liggen? Dit is mijn fb pagina: http://www.facebook.com/BBB.by.BooBooBaby

Ik hoop dat je me kunt helpen. Alvast bedankt!
Groetjes Debbie

Dag Debbie,

Heb je bij Pagina bewerken > Pagina informatie het vinkje bij adres onder de kaart aanstaan? Als deze uitstaat worden de aanbevelingen niet op je website getoond. Ook kan je bij de instellingen bewerken of berichten wel of niet worden getoond op je pagina.

Groet!

Hallo Eva,

Bedankt voor je reactie.
Ik heb hoe vreemd dat ook klink niet dat vinkje dat onder de kaart zou moeten staan, ik heb überhaupt niet eens een kaart onder het adres, dat is was ook heel erg vreemd vindt.
Bij de instellingen heb ik alles aangevinkt staan.
Ik ben hier al een tijdje mee bezig, maar ik kom er maar niet uit :-(.

Groetjes Debbie

Beste Eva, ik was ook nog vergeten te melden, dat ik wel een plaats heb van m’n bedrijf waar je ook aanbevelingen kunt schrijven en sterren beoordelingen kunt geven, maar deze krijg ik ook maar niet gelinkt aan mijn pagina. Dat zou ik wel heel graag willen.

Op het moment dat je je contactgegevens wijzigt wordt het kaartje zichtbaar. Als je je adres wijzigt, kan het een aantal uur duren voordat gebruikers van Places deze wijziging kunnen zien. Het is voor mij erg lastig om zo te bepalen wat er misgaat. Je pagina lijkt er verder in orde uit te zien.

Om een locatie te claimen ga je naar de betreffende pagina (ingelogd als persoon!) en klik je rechts bovenaan de pagina op het tandwiel. Klik dan op Is dit jouw bedrijf en volg het stappenplan op.

Mocht je meer vragen hebben over het succesvol inzetten van Facebook en graag samen aan tafel willen om dit soort vragen op te lossen? Dat kan, ik geef namelijk ook trainingen. Deze kan je hier boeken: http://www.admium.nl/contact/offerte-aanvragen/?offerte=Social%20media

Klopt het adres is al een paar dagen geleden opgegeven. Maar nog steeds geen kaart te zien. En het claimen van mijn plaats heb ik idd ook al gisteren gedaan. Maar zie nog geen effect.

Groetjes Debbie

Hallo Eva , mijn pagina Gorgon Motors bestaat al een tijdje en ik heb al enkele recensies en beoordelingen maar deze zijn niet zichtbaar . Als ik naar een andere pagina ga zie onder hun naam direct het aantal sterren staan. Mijn adres gegevens en het vinkje onder de kaart staan aan . Weet jij nog een oplossing ?
Bedankt
Sven

Dag Sven,

Heb je het over deze pagina? Gorgon Motors https://www.facebook.com/GorgonMotors ?
Dat gaat helemaal goed hoor, ik zie gewoon aanbevelingen op je pagina staan inclusief sterren. Zie mijn blog: om zelf de aanbevelingen te kunnen zien en beheren moet je ingelogd zijn als gebruiker en niet als pagina. Wellicht dat je ze daarom zelf niet hebt zien staan.

Mvg,

Eva

Dag Eva, ik zie op mijn facebook pagina dat ik vier beoordelingen heb, maar de teller blijft op 0 sterren staan. Weet jij wat ik moet doen om het werkelijke gemiddelde te laten zien?

Groeten,
Carolien

Goedemorgen Antony,

Je kan een recensie plaatsen door alleen sterren toe te kennen, of sterren toe te kennen en een bericht erbij te plaatsen. In jouw geval zie ik dat er drie personen zijn geweest die er een bericht bij hebben geplaatst. Het lijkt er dus op dat de rest alleen sterren hebben gegeven (komt vaak voor omdat dit erg laagdrempelig is).

De positie van de aanbevelingen is (op het moment van schrijven) niet aan te passen.

Groet,
Eva

Hallo,

Ik wil de recensies graag uitschakelen ik heb de kaart en mijn adresgegevens verwijderd.
Maar de recensies zijn nog steeds zichtbaar.

Hoe kan dit?

Groetjes

Hi Eva,

Sinds 2 a 3 weken zijn opeens de Facebook recensiesterren verdwenen van mijn facebookpagina.
Er waren er sowieso meer dan 50, maar opeens zijn ze weg.
Heb jij enig idee wat er aan de hand is?

Groetjes,
Tanja

Reacties zijn gesloten.