Categorieën
Blog

8 tips voor jouw bedrijfspagina op LinkedIn

LinkedInAls vervolg op mijn blog ‘Checklist: Hoe bouw je een krachtig profiel op LinkedIn’ vertel ik in dit blog over de meerwaarde van een bedrijfspagina op LinkedIn. Met een bedrijfspagina zorg je er namelijk ook voor dat je meer kans hebt om te netwerken met succes.

LinkedIn-gebruikers die up-to-date willen blijven over het reilen en zeilen van jouw organisatie kunnen jouw pagina volgen op LinkedIn, zeker nu je de beschikking hebt over het plaatsen van status-updates. Wanneer iemand op zoek is naar een organisatie met jouw expertises wil je jezelf ervan verzekeren dat jij gevonden wordt. Hier kan je voor zorgen door de volgende stappen de volgen:

1. Geef een beschrijving van jouw organisatie

Vul de beschrijving in onder het kopje ‘Company Description’. Vertel hierbij waar jouw organisatie in uitblinkt.

2. Geef in sleutelwoorden de specialiteiten die horen bij jouw organisatie

Vul deze sleutelwoorden in bij ‘Company Specialties’. Zorg ervoor dat elk woord waar je op gevonden wilt worden erbij staat.

3. Geef je vakgebied op bij ‘Main Company Industrie’

Zorg ervoor dat je kiest voor de titel die het meest past, dit is namelijk ook het vakgebied waar gebruikers op zoeken in LinkedIn.

4. Geef de adresgegevens van jouw organisatie op

Ook dit is een onderwerp waar op gezocht kan worden in LinkedIn. Je kunt tot 5 verschillende locaties toevoegen.

5. Voeg een link toe naar de RSS-feed van de blog van jouw organisatie

Hiermee kan je de laatste blogitems tonen op jouw bedrijfspagina.

6. Plaats statusupdates!

Deel je kennis via statusupdates. Laat zien dat jij de expert bent in jouw vakgebied. Dit is je kans om jouw pagina dynamisch en interactief te maken en te zorgen voor verkeer naar je website etc.

7. Vraag medewerkers zich te linken aan de bedrijfspagina

Via je profiel kan je aangeven bij welke organisatie je werkt. Hier kan een link worden toegevoegd naar de bedrijfspagina. Meer links naar de pagina vergroten de kans om gevonden te worden.

8. Voeg producten en/of diensten toe

Geef een omschrijving per dienst of product. Hiermee maak je inzichtelijk wat jouw organisatie precies doet. Ook kunnen er per product of dienst aanbevelingen gegeven worden door klanten.

Voldoet jouw pagina aan deze 8 stappen? Je hebt jezelf ervan verzekerd dat je er alles aan hebt gedaan dat potentiële klanten jou vinden op LinkedIn wanneer ze een organisatie zoeken uit jouw branche!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.