Categorie├źn
Blog

7 redenen om een e-mailnieuwsbrief te versturen

PostboxDe meningen over het versturen van een nieuwsbrief zijn verdeeld. Het kost aardig wat werk om een nieuwsbrief met zorg en aandacht op te stellen en heeft het sowieso wel nut om een nieuwsbrief te versturen? Zit jouw doelgroep er wel op te wachten? Om je te overtuigen dat een nieuwsbrief zeker nut heeft heb ik een lijstje gemaakt met 7 redenen om ermee te starten.

1. Contact met je klanten

Nadat je een project hebt opgeleverd aan een klant verlies je elkaar soms uit het oog. Dat is zonde, want de kans is groot dat je nog veel meer kunt betekenen voor elkaar. Door regelmatig contact te hebben zorg je dat je niet snel wordt vergeten. Met een nieuwsbrief zorg je ervoor dat je klant jouw naam blijft zien. Nog belangrijker is dat je zorgt dat jouw klant iets heeft aan jouw nieuwsbrief en deze dus graag leest. Geef bijvoorbeeld handige en inhoudelijke tips waar je klant iets aan heeft.

2. Gemakkelijk veel mensen bereiken

Bij ontwikkelingen vertel je vaak aan meerdere mensen/klanten hetzelfde verhaal. Via een e-mailnieuwsbrief kun je grote groepen mensen tegelijk onderhouden. Dit scheelt een hoop tijd.

3. Laat je meest recente werk zien

Laat zien wat voor werk je doet voor andere klanten. Voeg screenshots toe of een verhaal van je meest recente werk. Wellicht helpt dit klanten er weer aan herinneren dat jij het werk levert wat zij nodig hebben.

4. Interactie!

Een nieuwsbrief leidt (via links) vaak tot bezoek aan jouw website. Ook kun je klanten verwijzen naar social media-kanalen waar je meer kennis deelt.

5. Promoot nieuwe producten of diensten

Het kan voorkomen dat je naast de bestaande producten of diensten hebt besloten om iets nieuws te gaan verkopen. Een nieuwsbrief biedt een uitkomst om je bestaande klanten hierover te vertellen. Interview bijvoorbeeld iemand die er iets over kan vertellen en neem dit op in de nieuwsbrief. (Ook kun je lezers van de nieuwsbrief een voordeel bieden, omdat zij bestaande klanten zijn.)

Sommige van jouw klanten weten misschien niet precies wat jij allemaal aanbiedt. Het benoemen van jouw producten/diensten kan in dat geval helemaal geen kwaad!

6. Kans om je netwerk te vergroten

Geef ontvangers de kans om content uit de nieuwsbrief door te sturen naar hun netwerk. Maak je nieuwsbrief ook online beschikbaar zodat de nieuwsbrief gemakkelijk gedeeld en gelezen kan worden door mensen die je nieuwsbrief nog niet ontvangen.

7. Een e-mailnieuwsbrief is meetbaar

Je kunt gemakkelijk bijhouden wie jouw nieuwsbrief ook werkelijk openen en op welke links zij klikken. Je ziet hierdoor welke onderwerpen het meest interessant worden gevonden. Dit maakt het ook leerzaam! Je leert over de interesses van je doelgroep. Door dit goed bij te houden kun je de inhoud van de nieuwsbrief blijven verbeteren.

Al met al genoeg redenen om te starten met het versturen van een nieuwsbrief. Vervolgens is het natuurlijk belangrijk dat je nieuwsbrief ook daadwerkelijk wordt geopend. Daar heeft mijn collega Marc van der Heijden een leerzaam artikel over geschreven:

4 tips om te zorgen dat je nieuwsbrief vaker wordt geopend.

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.